
Składniki
750 gramów
1 sztuka
null
100 mililitrów
null
100 gramów
3 łyżki
1 łyżka
1 sztuka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój cebulę na talarki i wraz z liściem laurowym, pieprzem i solą zagotuj w szklance wody.
Krok 2
Do gotującego wywaru włóż rybę po czym zdejmij garnek z ognia i odstaw.
Krok 3
Pokrój ziemniaki na plastry, a ogórka i boczek w plastry. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim pokrojony boczek.
Krok 4
Następnie dodaj ziemniaki i usmaż je na chrupko aby miały złotobrązowy kolor.
Krok 5
Rybę wyjmij z wywaru i wymieszaj z ziemniakami (mięso powinno się rozpaść) i krótko podsmaż. Polej śmietaną wymieszaną z musztardą.
Krok 6
Dodaj ogórki, wymieszaj, po czym krótko podduś. Dosyp soli i pieprzu i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























