Ryba z patelni po hambursku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

0

3 łyżki

100 mililitrów

0

100 gramów

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki i wraz z liściem laurowym, pieprzem i solą zagotuj w szklance wody.

Krok 2

Do gotującego wywaru włóż rybę po czym zdejmij garnek z ognia i odstaw.

Krok 3

Pokrój ziemniaki na plastry, a ogórka i boczek w plastry. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim pokrojony boczek.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i usmaż je na chrupko aby miały złotobrązowy kolor.

Krok 5

Rybę wyjmij z wywaru i wymieszaj z ziemniakami (mięso powinno się rozpaść) i krótko podsmaż. Polej śmietaną wymieszaną z musztardą.

Krok 6

Dodaj ogórki, wymieszaj, po czym krótko podduś. Dosyp soli i pieprzu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej