Ryba z patelni po hambursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z patelni po hambursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

null

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki i wraz z liściem laurowym, pieprzem i solą zagotuj w szklance wody.

Krok 2

Do gotującego wywaru włóż rybę po czym zdejmij garnek z ognia i odstaw.

Krok 3

Pokrój ziemniaki na plastry, a ogórka i boczek w plastry. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim pokrojony boczek.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i usmaż je na chrupko aby miały złotobrązowy kolor.

Krok 5

Rybę wyjmij z wywaru i wymieszaj z ziemniakami (mięso powinno się rozpaść) i krótko podsmaż. Polej śmietaną wymieszaną z musztardą.

Krok 6

Dodaj ogórki, wymieszaj, po czym krótko podduś. Dosyp soli i pieprzu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej