Ryba z patelni po hambursku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba z patelni po hambursku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

750 gramów

1 sztuka

null

100 mililitrów

null

100 gramów

3 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój cebulę na talarki i wraz z liściem laurowym, pieprzem i solą zagotuj w szklance wody.

Krok 2

Do gotującego wywaru włóż rybę po czym zdejmij garnek z ognia i odstaw.

Krok 3

Pokrój ziemniaki na plastry, a ogórka i boczek w plastry. Masło rozpuść na patelni i zeszklij na nim pokrojony boczek.

Krok 4

Następnie dodaj ziemniaki i usmaż je na chrupko aby miały złotobrązowy kolor.

Krok 5

Rybę wyjmij z wywaru i wymieszaj z ziemniakami (mięso powinno się rozpaść) i krótko podsmaż. Polej śmietaną wymieszaną z musztardą.

Krok 6

Dodaj ogórki, wymieszaj, po czym krótko podduś. Dosyp soli i pieprzu i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba z patelni po hambursku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej