Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
150 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

70 gramów

80 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

0.5 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 1

Krok 2

Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 2

Krok 3

Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostroRyba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Większości osób ryba kojarzy się z delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem. Nieco inaczej podaje się ją w kuchni meksykańskiej. To właśnie tam prym wiodą wyraziste przyprawy, dlatego żadne danie nie może pozostać ich wpływu. Ciekawym pomysłem na pikantne, pełne smaku danie jest ryba zapiekanka z kaszotto meksykańskim na ostro. Będzie gorąco!

Dla kogo?

Dla miłośników ostrych smaków. To danie rozgrzeje Cię do czerwoności!

Na jaką okazję?

Ryba zapiekana z kaszotto meksykańskim na ostro to idealna propozycja na obiad. O tym daniu nie da się zapomnieć!

Czy wiesz, że?

W kuchni meksykańskiej można dostrzec wpływy innych kuchni świata.

Dla urozmaicenia:

Rybę z kaszotto podawaj udekorowaną świeżą kolendrą.