Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
87 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
150 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

70 gramów

80 gramów

8 sztuk

1 opakowanie

500 gramów

0.5 łyżki

1 szczypta

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 1

Krok 2

Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 2

Krok 3

Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostroRyba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Większości osób ryba kojarzy się z delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem. Nieco inaczej podaje się ją w kuchni meksykańskiej. To właśnie tam prym wiodą wyraziste przyprawy, dlatego żadne danie nie może pozostać ich wpływu. Ciekawym pomysłem na pikantne, pełne smaku danie jest ryba zapiekanka z kaszotto meksykańskim na ostro. Będzie gorąco!

Dla kogo?

Dla miłośników ostrych smaków. To danie rozgrzeje Cię do czerwoności!

Na jaką okazję?

Ryba zapiekana z kaszotto meksykańskim na ostro to idealna propozycja na obiad. O tym daniu nie da się zapomnieć!

Czy wiesz, że?

W kuchni meksykańskiej można dostrzec wpływy innych kuchni świata.

Dla urozmaicenia:

Rybę z kaszotto podawaj udekorowaną świeżą kolendrą.