Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

25 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
150 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

0.25 sztuki

70 gramów

80 gramów

8 sztuk

500 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 1

Krok 2

Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 2

Krok 3

Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.

Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostroRyba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro

Większości osób ryba kojarzy się z delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem. Nieco inaczej podaje się ją w kuchni meksykańskiej. To właśnie tam prym wiodą wyraziste przyprawy, dlatego żadne danie nie może pozostać ich wpływu. Ciekawym pomysłem na pikantne, pełne smaku danie jest ryba zapiekanka z kaszotto meksykańskim na ostro. Będzie gorąco!

Dla kogo?

Dla miłośników ostrych smaków. To danie rozgrzeje Cię do czerwoności!

Na jaką okazję?

Ryba zapiekana z kaszotto meksykańskim na ostro to idealna propozycja na obiad. O tym daniu nie da się zapomnieć!

Czy wiesz, że?

W kuchni meksykańskiej można dostrzec wpływy innych kuchni świata.

Dla urozmaicenia:

Rybę z kaszotto podawaj udekorowaną świeżą kolendrą.