Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro
łatwe
72 osoby zapisały

Składniki
3 łyżki
1 sztuka
0.25 sztuki
70 gramów
80 gramów
8 sztuk
1 opakowanie
500 gramów
0.5 łyżki
1 szczypta
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku przesmaż na oliwie cebulęi chili. Dodaj saszetkę Kaszotto Meksykańskie, oliwki czarne pokrojone na trzy, kukurydzę, połówki pomidorów i zalej ok. 250 ml wody i gotuj ok. 15 minut.

Krok 2
Rybę pokrój na porcję i zamarynuj Przyprawą do Ryb Knorr, oliwą, Kminem i częścią świeżej kolendry.

Krok 3
Odstaw na 2-3 h do lodówki. Następnie zapiekaj ją w piecu w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Podawaj ją na kaszotto z kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba zapiekana z kaszottem meksykańskim na ostro
Większości osób ryba kojarzy się z delikatnym, rozpływającym się w ustach mięsem. Nieco inaczej podaje się ją w kuchni meksykańskiej. To właśnie tam prym wiodą wyraziste przyprawy, dlatego żadne danie nie może pozostać ich wpływu. Ciekawym pomysłem na pikantne, pełne smaku danie jest ryba zapiekanka z kaszotto meksykańskim na ostro. Będzie gorąco!
Dla kogo?
Dla miłośników ostrych smaków. To danie rozgrzeje Cię do czerwoności!
Na jaką okazję?
Ryba zapiekana z kaszotto meksykańskim na ostro to idealna propozycja na obiad. O tym daniu nie da się zapomnieć!
Czy wiesz, że?
W kuchni meksykańskiej można dostrzec wpływy innych kuchni świata.
Dla urozmaicenia:
Rybę z kaszotto podawaj udekorowaną świeżą kolendrą.