
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Wyjmij i ostudź, pokrój według uznania.
Krok 3
Ugotowany bób obierz i dodaj do sałatki.
Krok 4
Wszystko włóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę i koperek. Dodaj majonez, przyprawy i wymieszaj.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej