
Składniki
5 sztuk
1 sztuka
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 pęczek
300 gramów
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa ugotuj w osolonej wodzie.
Krok 2
Wyjmij i ostudź, pokrój według uznania.
Krok 3
Ugotowany bób obierz i dodaj do sałatki.
Krok 4
Wszystko włóż do miski, dodaj pokrojoną cebulę i koperek. Dodaj majonez, przyprawy i wymieszaj.

Dobra rada:
Nie gotuj bobu dłużej niż przez 15 minut – inaczej straci on swoje wartości odżywcze i wyjątkowy smak.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej