Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżeczki

0.2 pęczka

2 plastry

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście buraczka dokładnie opłucz i osącz. Przytnij łodyżki i posiekaj je. Szynkę pokrój z paseczki. Ogórka umyj, pokrój w średnio grube plasterki i wytnij z nich gwiazdki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z jogurtem i wodą, odstaw na 5 minut.

Krok 3

Na talerzu ułóż liście buraczka przekłądając je paseczkami szynki. Całość polej sosem i posyp gwiazdkami z ogórka oraz posiekanymi łodyżkami liści. Podawaj od razu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z winogronem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej