Sałatka z buraczka liściastego z szynką i ogórkiem
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżeczki
0.2 pęczka
2 plastry
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście buraczka dokładnie opłucz i osącz. Przytnij łodyżki i posiekaj je. Szynkę pokrój z paseczki. Ogórka umyj, pokrój w średnio grube plasterki i wytnij z nich gwiazdki.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr rozmieszaj z jogurtem i wodą, odstaw na 5 minut.
Krok 3
Na talerzu ułóż liście buraczka przekłądając je paseczkami szynki. Całość polej sosem i posyp gwiazdkami z ogórka oraz posiekanymi łodyżkami liści. Podawaj od razu.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej