Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

355 osób wydrukowało

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

6 łyżek

0.5 opakowania

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 1

Krok 2

Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 2

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brieSałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.