Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

heart
84 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

96 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

120 gramów

4 łyżki

80 gramów

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mięso z piersi ugotuj na parze. Ugotowane mięso podziel na kawałki.

Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - Krok 1

Krok 2

Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej dodaj Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj.

Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Kaszę połącz z kurczakiem, rukolą, drobno pokrojoną papryką, posiekanymi orzechami.

Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - Krok 3

Krok 4

Sałatkę posyp kiełkami i płatkami migdałowymi.

Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B3, B6 i kwasu foliowego.

1

Opinie o przepisie

  • Bożena Kulig

    Bożena Kulig , 21.08.2019

    Uwielbiam sałatki szczególnie te z mięsem, ale zależy mi na dobrej jakości mięsa, od dłuższeo czsu kupuje produkty mięsne od dobrowolskich. od nich taka pierś z indyka ma świetny smak. Warto spróbować.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej