Sałatka z kaszą orkiszową i kurczakiem
średnie
87 osób zapisało

Składniki
240 gramów
120 gramów
4 łyżki
80 gramów
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Mięso z piersi ugotuj na parze. Ugotowane mięso podziel na kawałki.

Krok 2
Ugotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Do jeszcze ciepłej dodaj Florę ProActiv o smaku masła i całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3
Kaszę połącz z kurczakiem, rukolą, drobno pokrojoną papryką, posiekanymi orzechami.

Krok 4
Sałatkę posyp kiełkami i płatkami migdałowymi.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, miedzi, manganu, witamin: A, E, C, B3, B6 i kwasu foliowego.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej