Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos”
NOWY PRZEPIS
łatwe
9 osób zapisało
Składniki
125 gramów
1 sztuka
1 sztuka
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Umyj warzywa. Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Podobnie pokrój ogórka. Dymkę pokrój na plasterki.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą oraz octem.
Krok 3
Granat obierz i wytrząśnij nasiona.
Krok 4
Kaszę jaglaną po ugotowaniu wymieszaj widelcem aby się porozklejała i wymieszaj z wszystkimi składnikami. Podawaj w słoikach i posyp siemieniem lnianym. Zamknięte słoiki możesz używać jak opakowania na wynos.
Dobra rada:
Dodaj do sałatki prażone migdały.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos”
Smaczne, domowe jedzenie można mieć zawsze przy sobie. Potrzebujecie dowodów? Nasza sałatka z kaszy jaglanej nie pozostawia żadnych wątpliwości. Można zapakować ją do pudełka śniadaniowego albo niewielkiego słoika i cieszyć się jej smakiem w dowolnych warunkach.
Dla kogo? Drugie śniadania i lunche przez długi czas zdominowane były przez kanapki. Już się Wam trochę przejadły? Sałatka z kaszy jaglanej stanowi bardzo apetyczną odmianę.
Na jaką okazję? Sałatką z kaszy jaglanej można zajadać się wszędzie! W pracy, w szkole, na pikniku albo nawet na dłuższym spacerze. Szczególnie w sezonie wiosenno-letnim posiłki smakują dużo lepiej na świeżym powietrzu.
Czy wiesz, że? W przepisie pojawia się siemię lniane. Warto spróbować także oleju lnianego, który w kuchni przydatny jest podczas komponowania sosów, dressingów oraz dipów.
Dla urozmaicenia: Rukola sprawdzi się jako kolorowe i wyraziste w smaku zwieńczenie sałatki.