Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos”

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

213 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

1 sztuka

1 sztuka

200 gramów

1 opakowanie

3 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj kaszę jaglaną zgodnie z wskazówkami na opakowaniu. Umyj warzywa. Z papryki usuń gniazdo nasienne i pokrój w kostkę. Podobnie pokrój ogórka. Dymkę pokrój na plasterki.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą oraz octem.

Krok 3

Granat obierz i wytrząśnij nasiona.

Krok 4

Kaszę jaglaną po ugotowaniu wymieszaj widelcem aby się porozklejała i wymieszaj z wszystkimi składnikami. Podawaj w słoikach i posyp siemieniem lnianym. Zamknięte słoiki możesz używać jak opakowania na wynos.

przepisy.pl

Dobra rada:

Dodaj do sałatki prażone migdały.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos”Sałatka z kaszy jaglanej „na wynos”

Smaczne, domowe jedzenie można mieć zawsze przy sobie. Potrzebujecie dowodów? Nasza sałatka z kaszy jaglanej nie pozostawia żadnych wątpliwości. Można zapakować ją do pudełka śniadaniowego albo niewielkiego słoika i cieszyć się jej smakiem w dowolnych warunkach.

Dla kogo? Drugie śniadania i lunche przez długi czas zdominowane były przez kanapki. Już się Wam trochę przejadły? Sałatka z kaszy jaglanej stanowi bardzo apetyczną odmianę.

Na jaką okazję? Sałatką z kaszy jaglanej można zajadać się wszędzie! W pracy, w szkole, na pikniku albo nawet na dłuższym spacerze. Szczególnie w sezonie wiosenno-letnim posiłki smakują dużo lepiej na świeżym powietrzu.

Czy wiesz, że? W przepisie pojawia się siemię lniane. Warto spróbować także oleju lnianego, który w kuchni przydatny jest podczas komponowania sosów, dressingów oraz dipów.

Dla urozmaicenia: Rukola sprawdzi się jako kolorowe i wyraziste w smaku zwieńczenie sałatki.