Sałatka z makaronem w kształcie ryżu z warzywami
średnie
377 osób zapisało

Składniki
300 gramów
500 gramów
2 sztuki
240 gramów
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
4 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Ugotowany na pół-miękko brokuł ostudź i podziel na małe różyczki.

Krok 2
Ugotowany i ostudzony makaron połącz z brokułem, obranym i pokrojonym jabłkiem i ogórkiem, kukurydzą, koperkiem i podprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika.

Krok 3
Dodaj oliwę i wymieszaj.


Dobra rada:
Posiłek jest źródłem: magnezu, żelaza, cynku, witaminy B1, witaminy B2, witaminy A, witaminy B6, niacyny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej






























