
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
5 sztuk
1 opakowanie
5 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj w lekko osolonej i ocukrzonej wodzie. Ostudż. Na talerzu rozłóż sałaty. Pomidora pokrój w ósemki. Ostudzone szparagi owiń plastrami szynki i wraz z pomidorem ułóż na sałacie.
Krok 2
Sos sałatkowy przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Polej sałatke przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej