
Składniki
50 dekagramów
5 łyżek
4 sztuki
0.25 łyżeczki
125 mililitrów
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
2 pęczki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rozgrzanej łyżce oleju rozmieszać i podsmażyć gałkę muszkatołową, szafran, curry i pieprz. Wystudzić.
Krok 2
Żółtko utrzeć z musztardą, sokiem z cytryny, skruszoną Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr i pozostałym olejem. Wymieszać ze śmietaną i podsmażonymi przyprawami.
Krok 3
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki 2-3cm.
Krok 4
Dymkę i papryki pokroić w kostki. Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
Połączyć ze sobą składniki. Sałatę umyć i porozkładać na talerze. Sałatkę układać na liściach sałaty. Posypać pietruszką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej