Sałatka z sosem curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z sosem curry

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

5 łyżek

4 sztuki

0.25 łyżeczki

125 mililitrów

2 sztuki

0.25 łyżeczki

1 sztuka

2 pęczki

0.25 łyżeczki

1 łyżeczka

0.25 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W rozgrzanej łyżce oleju rozmieszać i podsmażyć gałkę muszkatołową, szafran, curry i pieprz. Wystudzić.

Krok 2

Żółtko utrzeć z musztardą, sokiem z cytryny, skruszoną Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr i pozostałym olejem. Wymieszać ze śmietaną i podsmażonymi przyprawami.

Krok 3

Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki 2-3cm.

Krok 4

Dymkę i papryki pokroić w kostki. Pomidory pokroić w drobną kostkę.

Krok 5

Połączyć ze sobą składniki. Sałatę umyć i porozkładać na talerze. Sałatkę układać na liściach sałaty. Posypać pietruszką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z sosem curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej