
Składniki
50 dekagramów
5 łyżek
4 sztuki
0.25 łyżeczki
125 mililitrów
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
2 pęczki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rozgrzanej łyżce oleju rozmieszać i podsmażyć gałkę muszkatołową, szafran, curry i pieprz. Wystudzić.
Krok 2
Żółtko utrzeć z musztardą, sokiem z cytryny, skruszoną Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr i pozostałym olejem. Wymieszać ze śmietaną i podsmażonymi przyprawami.
Krok 3
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki 2-3cm.
Krok 4
Dymkę i papryki pokroić w kostki. Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
Połączyć ze sobą składniki. Sałatę umyć i porozkładać na talerze. Sałatkę układać na liściach sałaty. Posypać pietruszką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej