
Składniki
50 dekagramów
5 łyżek
4 sztuki
0.25 łyżeczki
125 mililitrów
2 sztuki
0.25 łyżeczki
1 sztuka
2 pęczki
0.25 łyżeczki
1 łyżeczka
0.25 łyżeczki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rozgrzanej łyżce oleju rozmieszać i podsmażyć gałkę muszkatołową, szafran, curry i pieprz. Wystudzić.
Krok 2
Żółtko utrzeć z musztardą, sokiem z cytryny, skruszoną Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr i pozostałym olejem. Wymieszać ze śmietaną i podsmażonymi przyprawami.
Krok 3
Marchew obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Cukinię pokroić w cieniutkie paseczki 2-3cm.
Krok 4
Dymkę i papryki pokroić w kostki. Pomidory pokroić w drobną kostkę.
Krok 5
Połączyć ze sobą składniki. Sałatę umyć i porozkładać na talerze. Sałatkę układać na liściach sałaty. Posypać pietruszką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej