Sałatka z torttelini a la gyros przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z torttelini a la gyros

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

300 gramów

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj tortellini według przepisu na opakowaniu. Koper pokrój drobno, kukurydzę odsącz.

Krok 2

Pierś z kurczaka pokrój w paski, oprósz pieprzem i usmaż na patelni, odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 3

Sałatę pokrój w kostkę, dodaj kurczaka, kukurydzę, makaron i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

W misce połącz ketchup i majonez dodając Sos Knorr.

Krok 5

Sałatkę podawaj polaną sosem, posypaną koperkiem i grzankami z opakowania Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z torttelini  a la gyros - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z torttelini  a la gyrosSałatka z torttelini a la gyros

Delikatne włoskie pierożki połączone z pikantnym sosem à la gyros oraz warzywami tworzą smaczną i wyrazistą potrawę – doskonałą do serwowania na wiele okazji. Przygotowuje się ją z tortellini z dowolnym nadzieniem, usmażonego kurczaka, sałaty, kukurydzy, kopru, ketchupu i majonezu. Ugotowane pierożki tortellini miesza się z pozostałymi składnikami i polewa gęstym sosem. Sałatkę z tortellini à la gyros posypuje się też grzankami i posiekanym koprem. Chcesz wzbogacić jej smak? W takim razie dodaj do niej także pomidorki cherry, zielone oliwki lub ugotowane na twardo jajko. Sprawdzą się też świeże zioła, na przykład bazylia czy oregano. Dodatkowo udekoruj nimi danie, podając je już na stół. Doskonałym uzupełnieniem potrawy będzie świeże lub grillowane pieczywo, jak również różnego rodzaju sery, np. gouda – ten będzie się dobrze komponował zarówno z pierożkami, jak i mięsem oraz warzywami. Szukasz smacznej sałatki z tortellini? Skorzystaj z podanego przepisu i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.