Składniki
1 sztuka
null
null
3
0.5 sztuki
null
null
1 sztuka
null
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Papryczki włóż do garnka, zalej wodą i obgotuj przez ok. 5 minut
Krok 2
Osącz, wystudź, usuń nasionka i pokrój w drobniutką kosteczkę.
Krok 3
Cebulkę posiekaj zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj czosnek, pokrojone pomidory razem z zalewą i obgotowane, pokrojone papryki.
Krok 4
Duś na małym ogniu, aż sos zgęstniej, po czym, dopraw do smaku cukrem, sokiem wyciśniętym z cytryny i przyprawami. Pikantną salsę podawaj na zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej