Salsa z papryczek chipotle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3

0.5 sztuki

null

null

1 sztuka

null

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki włóż do garnka, zalej wodą i obgotuj przez ok. 5 minut

Krok 2

Osącz, wystudź, usuń nasionka i pokrój w drobniutką kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę posiekaj zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj czosnek, pokrojone pomidory razem z zalewą i obgotowane, pokrojone papryki.

Krok 4

Duś na małym ogniu, aż sos zgęstniej, po czym, dopraw do smaku cukrem, sokiem wyciśniętym z cytryny i przyprawami. Pikantną salsę podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej