Salsa z papryczek chipotle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Salsa z papryczek chipotle

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

3

0.5 sztuki

null

null

1 sztuka

null

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryczki włóż do garnka, zalej wodą i obgotuj przez ok. 5 minut

Krok 2

Osącz, wystudź, usuń nasionka i pokrój w drobniutką kosteczkę.

Krok 3

Cebulkę posiekaj zeszklij na rozgrzanym tłuszczu, dodaj czosnek, pokrojone pomidory razem z zalewą i obgotowane, pokrojone papryki.

Krok 4

Duś na małym ogniu, aż sos zgęstniej, po czym, dopraw do smaku cukrem, sokiem wyciśniętym z cytryny i przyprawami. Pikantną salsę podawaj na zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Salsa z papryczek chipotle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej