Sernik na półkruchym cieście.

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

150 gramów

1 opakowanie

ciasto:

2 szklanki

0.75 opakowania

40 gramów

0.5 szklanki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto półkruche, wyłożyć jako spód do dużej, natłuszczonej Kasią formy.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, miksować. Do tego wyłożyć gotowy ser, proszek do pieczenia, budyń, rodzynki, aromat. Dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę .Połączyć z resztą składników i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Całość przełożyć na blachę z ciastem półkruchym.(nie podpiekać go wcześniej).Upiec całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej