Sernik na półkruchym cieście.

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

49 osób wydrukowało

Pobierz pdf

76 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 kilogram

1 opakowanie

4 sztuki

1 szklanka

150 gramów

1 opakowanie

ciasto:

2 szklanki

0.75 opakowania

40 gramów

0.5 szklanki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieść ciasto półkruche, wyłożyć jako spód do dużej, natłuszczonej Kasią formy.

Krok 2

Żółtka utrzeć z cukrem, dodać Kasię, miksować. Do tego wyłożyć gotowy ser, proszek do pieczenia, budyń, rodzynki, aromat. Dokładnie wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę .Połączyć z resztą składników i delikatnie wymieszać.

Krok 3

Całość przełożyć na blachę z ciastem półkruchym.(nie podpiekać go wcześniej).Upiec całość.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik na półkruchym cieście. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sernik czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej