Sernik z ananasem i kokosową kruszonką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

105 osób wydrukowało

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1 sztuka

25 dekagramów

4 łyżki

1 opakowanie

2 łyżeczki

nadzienie:

1 puszka

4 opakowania

4 sztuki

0.5 szklanki

1 opakowanie

kruszonka:

20 dekagramów

10 dekagramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować ciasto: mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać na stolnicę. Dodać pozostałe składniki, zagnieść ciasto i włożyć do lodówki. Przygotować nadzienie: plastry ananasa osączyć z syropu i pokroić w kostkę. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i wymieszać z serkami oraz budyniem. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z masą serową. Przygotować kruszonkę: wiórki kokosowe zagnieść z masłem i żółtkiem. Formę do pieczenia wysmarować Kasią. Stolnicę oprószyć mąką, rozwałkować ciasto i wyłożyć nim dno oraz boki formy. Na dnie rozłożyć ananasy, wlać masę serową i posypać kruszonką (można przybrać plastrami ananasa). Sernik wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piec około 50 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z ananasem i kokosową kruszonką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej