"Sernik z budyniem"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

20 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

1 sztuka

15 dekagramów

6 dekagramów

6 dekagramów

1 łyżeczka

krem:

70 dekagramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

wierzch:

1 opakowanie

0.5 opakowania

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto zagnieść, wyłożyć na posmarowaną Kasią formę.

Krok 2

Ser zmiksować z cukrem, jajkiem, mąką ziemniaczaną i wylać na ciasto.

Krok 3

Kasię utrzeć z cukrem i 4 żółtkami, dodać ugotowany budyń i na końcu dodać ubite na sztywno białka z 4 jajek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Sernik z budyniem" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Japoński sernik
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej