Sernik z kwaśnej śmietany

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

6

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

116 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

5 sztuk

2 łyżeczki

masa śmietanowa:

3 opakowania

3 opakowania

1 opakowanie

1.25 szklanki

5 sztuk

1 puszka

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki ciasta kruchego zagnieść i schłodzić w zamrażalce.

Krok 2

Śmietanę ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać budynie i ubitą na sztywno pianę z białek.

Krok 3

Brzoskwinie(6 połówek) pokroić w drobną kostkę, dodać do masy.

Krok 4

Większą połowę ciasta(powinno być lekko zmrożone) zetrzeć na tarce (oczka na jarzynkę), wyłożyć masę śmietanową z brzoskwiniami, na to zetrzeć resztę. ciasta.

Krok 5

Ciasto piec ok. godziny w temp.170 C.

Krok 6

Po wystudzeniu ciasto polać polewą czekoladową.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik z kwaśnej śmietany - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szachownica
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej