
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj awokado, przetnij na pół, wyjmij pestkę i łyżeczką wybierz cały miąższ.
Krok 2
Przełóż do wysokiego naczynia, dodaj ser, dwie łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia oraz sok z cytryny.
Krok 3
Zmiksuj blenderem, aż uzyskasz konsystencję musu. Tak powstały sos dopraw Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej