
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj awokado, przetnij na pół, wyjmij pestkę i łyżeczką wybierz cały miąższ.
Krok 2
Przełóż do wysokiego naczynia, dodaj ser, dwie łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia oraz sok z cytryny.
Krok 3
Zmiksuj blenderem, aż uzyskasz konsystencję musu. Tak powstały sos dopraw Mini kostką Czosnek Knorr i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej