Sezamkowa karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamkowa karkówka

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.

Krok 3

Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej