Sezamkowa karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamkowa karkówka

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

4 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.

Krok 3

Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej