
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.
Krok 2
Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.
Krok 3
Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej