Sezamkowa karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamkowa karkówka

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 plastry

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.

Krok 3

Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej