Sezamkowa karkówka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sezamkowa karkówka

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

4 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki marynaty mieszamy. Zalewamy nią rozbite delikatnie plastry karkówki i wkładamy na noc do lodówki.

Krok 2

Grillujemy kilkanaście minut z każdej strony w zależności od grubości plastrów i preferowanego wysmażenia mięsa.

Krok 3

Karkówkę podajemy z grillowanymi ziemniaczkami i ulubioną surówką.

ilka_86

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sezamkowa karkówka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej