Sałatka curry z pestkami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka curry z pestkami słonecznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oliwy ułóż całe parówki i oprósz 1 łyżeczką curry. Smaż chwilę, następnie zdejmij i pokrój w centymetrowej grubości kawałki.

Krok 2

Na drugiej, suchej i rozgrzanej patelni upraż pestki słonecznika.

Krok 3

Do salaterki przełóż rukolę, wysyp pokrojone parówki. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Gotowym sosem polej sałatkę, a na koniec posyp pestkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej