Sałatka curry z pestkami słonecznika przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka curry z pestkami słonecznika

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
82 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

1.5 łyżeczki

1 opakowanie

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej patelni z 1 łyżką oliwy ułóż całe parówki i oprósz 1 łyżeczką curry. Smaż chwilę, następnie zdejmij i pokrój w centymetrowej grubości kawałki.

Krok 2

Na drugiej, suchej i rozgrzanej patelni upraż pestki słonecznika.

Krok 3

Do salaterki przełóż rukolę, wysyp pokrojone parówki. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z 3 łyżkami wody i 3 łyżkami oliwy. Gotowym sosem polej sałatkę, a na koniec posyp pestkami słonecznika.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka curry z pestkami słonecznika - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej