Słonecznik

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

261

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

1 puszka

300 gramów

1.5 sztuki

8 łyżek

4 łyżki

50 mililitrów

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mleko skondensowane gotować w puszce zanurzonej w wodzie przez około 2,5 godziny, wystudzić i otworzyć.

Krok 2

Słonecznik uprażyć na patelni z Kasią (1/2 kostki), cukrem i mlekiem, następnie wyłożyć masę na blaszkę pokrytą folią aluminiową i zarumienić w piekarniku.

Krok 3

Po wystudzeniu pokruszyć słonecznik walkiem.

Krok 4

Kostkę Kasi utrzeć z karmelem powstałym z ugotowanego mleka.

Krok 5

Do masy dodać 3/4 słonecznika i wyłożyć to na biszkopt.

Krok 6

Na tym ułożyć herbatniki maczane w alkoholu.

Krok 7

Polać polewą czekoladową i posypać resztą słonecznika!

Krok 8

Odstawić na kilka godzin do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słonecznik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej