Smaczna zapiekanka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

20 gramów

null

200 mililitrów

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety namocz wcześniej w wodzie. Odciśnij, pokrój w paski.

Krok 2

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, osącz, obierz z łupek i potnij w talarki.

Krok 3

Grzyby, również namoczone wcześniej w wodzie, ugotuj, aż będą miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.

Krok 4

Wywar pozostały po gotowaniu wymieszaj ze śmietaną i jajem, dopraw do smaku.

Krok 5

Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i wymieszaj z plastrami ziemniaków, grzybami i śledziami, przełóż składniki do wysmarowanej tłuszczem formy i zalej przygotowanym sosem śmietanowym.

Krok 6

Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej