
Składniki
500 gramów
1 sztuka
20 gramów
null
200 mililitrów
null
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety namocz wcześniej w wodzie. Odciśnij, pokrój w paski.
Krok 2
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, osącz, obierz z łupek i potnij w talarki.
Krok 3
Grzyby, również namoczone wcześniej w wodzie, ugotuj, aż będą miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.
Krok 4
Wywar pozostały po gotowaniu wymieszaj ze śmietaną i jajem, dopraw do smaku.
Krok 5
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i wymieszaj z plastrami ziemniaków, grzybami i śledziami, przełóż składniki do wysmarowanej tłuszczem formy i zalej przygotowanym sosem śmietanowym.
Krok 6
Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej