Smaczna zapiekanka ze śledziem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smaczna zapiekanka ze śledziem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

20 gramów

null

200 mililitrów

null

null

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety namocz wcześniej w wodzie. Odciśnij, pokrój w paski.

Krok 2

Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, osącz, obierz z łupek i potnij w talarki.

Krok 3

Grzyby, również namoczone wcześniej w wodzie, ugotuj, aż będą miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.

Krok 4

Wywar pozostały po gotowaniu wymieszaj ze śmietaną i jajem, dopraw do smaku.

Krok 5

Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i wymieszaj z plastrami ziemniaków, grzybami i śledziami, przełóż składniki do wysmarowanej tłuszczem formy i zalej przygotowanym sosem śmietanowym.

Krok 6

Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smaczna zapiekanka ze śledziem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fontanna czekolady
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej