
Składniki
500 gramów
1 sztuka
20 gramów
null
200 mililitrów
null
null
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety namocz wcześniej w wodzie. Odciśnij, pokrój w paski.
Krok 2
Ziemniaki wyszoruj szczoteczką i ugotuj w mundurkach, osącz, obierz z łupek i potnij w talarki.
Krok 3
Grzyby, również namoczone wcześniej w wodzie, ugotuj, aż będą miękkie. Osącz i potnij w mniejsze kawałki.
Krok 4
Wywar pozostały po gotowaniu wymieszaj ze śmietaną i jajem, dopraw do smaku.
Krok 5
Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju i wymieszaj z plastrami ziemniaków, grzybami i śledziami, przełóż składniki do wysmarowanej tłuszczem formy i zalej przygotowanym sosem śmietanowym.
Krok 6
Zapiekaj przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej