Smażone warzywa pachnące Indiami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone warzywa pachnące Indiami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.

Krok 2

Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej