Smażone warzywa pachnące Indiami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone warzywa pachnące Indiami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.

Krok 2

Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej