Smażone warzywa pachnące Indiami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Smażone warzywa pachnące Indiami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.

Krok 2

Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej