Smażone warzywa pachnące Indiami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone warzywa pachnące Indiami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.

Krok 2

Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Aperol Spritz – przepis
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej