Smażone warzywa pachnące Indiami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone warzywa pachnące Indiami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 szczypty

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzane masło wrzuć pastę curry, starty imbir, pikle czosnkowe oraz wlej sos sojowy. Wymieszaj i podgrzej chwileczkę.

Krok 2

Teraz dodaj wcześniej rozmrożone warzywa i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i całość dokładnie wymieszaj. Podgrzewaj aż wszystkie smaki dobrze się połączą. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone warzywa pachnące Indiami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej