Soczysta pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń wieprzowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

6 łyżek

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.

Krok 4

Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.

Krok 5

Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.

Krok 6

Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.

Krok 3

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej