Soczysta pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń wieprzowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 pęczek

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.

Krok 4

Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.

Krok 5

Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.

Krok 6

Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.

Krok 3

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej