
Składniki
4 łyżki
1 kilogram
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 pęczek
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.
Krok 2
Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 4
Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.
Krok 5
Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.
Krok 6
Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.
Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej