Soczysta pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń wieprzowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 kilogram

1 łyżka

6 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

2 łyżeczki

1 pęczek

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.

Krok 4

Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.

Krok 5

Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.

Krok 6

Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.

Krok 3

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej