
Składniki
4 łyżki
1 kilogram
1 łyżka
6 łyżek
1 łyżka
1 sztuka
2 łyżeczki
1 pęczek
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.
Krok 2
Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.
Krok 4
Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.
Krok 5
Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.
Krok 6
Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.
Krok 3
Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































