Soczysta pieczeń wieprzowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysta pieczeń wieprzowa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżeczki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 pęczek

6 łyżek

4 łyżki

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i natrzyj Przyprawą Knorr i obsmaż na patelni. Włóż na blaszce do piekarnika i piecz 45 minut w temp. 180 stopni.

Krok 2

Margarynę utrzyj z tymiankiem, dodał łyżkę soku z cytryny, posól i popieprz, włóż do lodówki na 0,5 godziny.

Krok 4

Sałatę umyj, osusz i podziel na kawałki, włóż do salaterki i polej Sosem Knorr.

Krok 5

Mięso wyjmij z piekarnika i pokrój na grube plastry. Ułóż na półmisku i udekoruj ziołami.

Krok 6

Podawaj z przygotowaną sałatą i pieczywem zapieczonym z masłem tymiankowym.

Krok 3

Przygotuj Sos sałatkowy Knorr według przepisu umieszczonego na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysta pieczeń wieprzowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ciasto mieszane łyżką
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej