
Składniki
1 sztuka
180 mililitrów
1 łyżka
1 łyżka
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj dokładnie pierś z kurczaka. Osusz ją ręcznikiem a następnie pokrój na niewielkie plastry i dopraw przyprawą do kurczaka Knorr. W miseczce wymieszaj miód z musztardą a także jogurtem greckim. A następnie zamocz w niej kolejno każdy kawałek mięsa.

Krok 2
Nagrzej piekarnik do 180 stopni. Przesyp płatki kukurydziane do miski a następnie rozkrusz je na drobną masę. Obtocz plasterki mięsa w płatkach i delikatnie poukładaj je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz do 30 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Soczyste Nuggetsy z kurczaka
Nuggetsy to doskonały sposób na przekąskę do sałatek czy dipów. Co najważniejsze proponuję wersję znacznie zdrowszą - pieczoną w piekarniku!