Sos winny - przepis na sos z czerwonego wina | Przepisy.pl pixel

Sos winny - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
109 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

20 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

500 mililitrów

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj drobno szalotki i czosnek, następnie podsmaż w garnku.

Sos winny - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Zalej całość czerwonym winem, dodaj liść laurowy. Gotuj, aż wino prawie zupełnie odparuje, w ten sposób usuniesz kwaśny smak wina.

Sos winny - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Dodaj Bulionetkę domową drobiową Knorr i około 400 mililitrów wody. Całość doprowadź do wrzenia. Sos gotuj, aż uzyska odpowiednią konsystencję.

Sos winny - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Sos świetnie komponuje się z pieczonymi, smażonymi lub grillowanymi mięsami. Jest doskonałą bazą do przygotowania innych sosów.

Sos winny - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos winny - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos maślany
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sos winny - VIDEOSos winny - VIDEO

Posiekaj drobno szalotki i czosnek, następnie podsmaż w garnku.