Składniki
2 sztuki
20 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
500 mililitrów
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj drobno szalotki i czosnek, następnie podsmaż w garnku.

Krok 2
Zalej całość czerwonym winem, dodaj liść laurowy. Gotuj, aż wino prawie zupełnie odparuje, w ten sposób usuniesz kwaśny smak wina.

Krok 3
Dodaj Bulionetkę domową drobiową Knorr i około 400 mililitrów wody. Całość doprowadź do wrzenia. Sos gotuj, aż uzyska odpowiednią konsystencję.

Krok 4
Sos świetnie komponuje się z pieczonymi, smażonymi lub grillowanymi mięsami. Jest doskonałą bazą do przygotowania innych sosów.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos winny - VIDEO
Posiekaj drobno szalotki i czosnek, następnie podsmaż w garnku.