Makaron z sosem z żółtych pomidorów - spaghetti | Przepisy.pl pixel

Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 łyżki

250 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pomidory umyj i również pokrój w kostkę.

Krok 6

Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Danie podawaj udekorowane listkami bazylii.

Krok 5

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 4

Dodaj pomidory i duś całość, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj.

Krok 3

Wsyp przyprawę Knorr i smaż jeszcze 2 minuty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do dania doskonale pasuje świeżo tarty ser parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidoramiSpaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami

Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. W tym przepisie urozmaicisz je żółtymi pomidorami. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla miłośników spaghetti! Ta wersja posmakuje każdemu, więc koniecznie zaserwuj ją swojej rodzinie.

Na jaką okazję?

Spaghetti bolognese z żółtymi pomidorami to idealny przepis na każdą okazję. Przygotujesz je szybko, więc sprawdzi się na obiad, gdy po powrocie z pracy nie masz dużo czasu na gotowanie.

Czy wiesz, że?

Bolognese to włoski sos mięsny pochodzący z Bolonii. Był znany już w Średniowieczu. Tradycyjnie do jego przygotowania używa się drobno krojonych mięs, ale obecnie stosuje się przede wszystkim mielone.

Dla urozmaicenia: 

Danie możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym żółtym serem. Będzie jeszcze smaczniejsze!