Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
łatwe
65 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pomidory umyj i również pokrój w kostkę.
Krok 6
Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Danie podawaj udekorowane listkami bazylii.
Krok 5
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Dodaj pomidory i duś całość, aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj.
Krok 3
Wsyp przyprawę Knorr i smaż jeszcze 2 minuty.

Dobra rada:
Do dania doskonale pasuje świeżo tarty ser parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. W tym przepisie urozmaicisz je żółtymi pomidorami. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla miłośników spaghetti! Ta wersja posmakuje każdemu, więc koniecznie zaserwuj ją swojej rodzinie.
Na jaką okazję?
Spaghetti bolognese z żółtymi pomidorami to idealny przepis na każdą okazję. Przygotujesz je szybko, więc sprawdzi się na obiad, gdy po powrocie z pracy nie masz dużo czasu na gotowanie.
Czy wiesz, że?
Bolognese to włoski sos mięsny pochodzący z Bolonii. Był znany już w Średniowieczu. Tradycyjnie do jego przygotowania używa się drobno krojonych mięs, ale obecnie stosuje się przede wszystkim mielone.
Dla urozmaicenia:
Danie możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym żółtym serem. Będzie jeszcze smaczniejsze!