Makaron z sosem z żółtych pomidorów - spaghetti | Przepisy.pl pixel

Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
204 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

400 gramów

3 łyżki

250 gramów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pomidory umyj i również pokrój w kostkę.

Krok 6

Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Danie podawaj udekorowane listkami bazylii.

Krok 5

W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu producenta.

Krok 4

Dodaj pomidory i duś całość, aż sos lekko zgęstnieje.

Krok 2

Na patelni podsmaż cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj.

Krok 3

Wsyp przyprawę Knorr i smaż jeszcze 2 minuty.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do dania doskonale pasuje świeżo tarty ser parmezan.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidoramiSpaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami

Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. W tym przepisie urozmaicisz je żółtymi pomidorami. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Dla miłośników spaghetti! Ta wersja posmakuje każdemu, więc koniecznie zaserwuj ją swojej rodzinie.

Na jaką okazję?

Spaghetti bolognese z żółtymi pomidorami to idealny przepis na każdą okazję. Przygotujesz je szybko, więc sprawdzi się na obiad, gdy po powrocie z pracy nie masz dużo czasu na gotowanie.

Czy wiesz, że?

Bolognese to włoski sos mięsny pochodzący z Bolonii. Był znany już w Średniowieczu. Tradycyjnie do jego przygotowania używa się drobno krojonych mięs, ale obecnie stosuje się przede wszystkim mielone.

Dla urozmaicenia: 

Danie możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym żółtym serem. Będzie jeszcze smaczniejsze!