Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
łatwe
64 osoby zapisały

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pomidory umyj i również pokrój w kostkę.
Krok 6
Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Danie podawaj udekorowane listkami bazylii.
Krok 5
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Dodaj pomidory i duś całość, aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj.
Krok 3
Wsyp przyprawę Knorr i smaż jeszcze 2 minuty.

Dobra rada:
Do dania doskonale pasuje świeżo tarty ser parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. W tym przepisie urozmaicisz je żółtymi pomidorami. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla miłośników spaghetti! Ta wersja posmakuje każdemu, więc koniecznie zaserwuj ją swojej rodzinie.
Na jaką okazję?
Spaghetti bolognese z żółtymi pomidorami to idealny przepis na każdą okazję. Przygotujesz je szybko, więc sprawdzi się na obiad, gdy po powrocie z pracy nie masz dużo czasu na gotowanie.
Czy wiesz, że?
Bolognese to włoski sos mięsny pochodzący z Bolonii. Był znany już w Średniowieczu. Tradycyjnie do jego przygotowania używa się drobno krojonych mięs, ale obecnie stosuje się przede wszystkim mielone.
Dla urozmaicenia:
Danie możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym żółtym serem. Będzie jeszcze smaczniejsze!