Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
łatwe
65 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
400 gramów
3 łyżki
250 gramów
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Pomidory umyj i również pokrój w kostkę.
Krok 6
Ugotowany makaron odcedź i dodaj do sosu. Gotuj wszystko razem jeszcze 2-3 minuty. Jeśli sos będzie zbyt gęsty, wlej 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Danie podawaj udekorowane listkami bazylii.
Krok 5
W tym czasie ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu producenta.
Krok 4
Dodaj pomidory i duś całość, aż sos lekko zgęstnieje.
Krok 2
Na patelni podsmaż cebulę wraz z czosnkiem. Następnie dodaj mięso. Smaż powoli i często mieszaj.
Krok 3
Wsyp przyprawę Knorr i smaż jeszcze 2 minuty.

Dobra rada:
Do dania doskonale pasuje świeżo tarty ser parmezan.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti Bolognese z żółtymi pomidorami
Spaghetti bolognese to jedno z najpopularniejszych dań kuchni włoskiej. Jest łatwe i szybkie w przygotowaniu, a smakuje wspaniale. W tym przepisie urozmaicisz je żółtymi pomidorami. Będzie pysznie!
Dla kogo?
Dla miłośników spaghetti! Ta wersja posmakuje każdemu, więc koniecznie zaserwuj ją swojej rodzinie.
Na jaką okazję?
Spaghetti bolognese z żółtymi pomidorami to idealny przepis na każdą okazję. Przygotujesz je szybko, więc sprawdzi się na obiad, gdy po powrocie z pracy nie masz dużo czasu na gotowanie.
Czy wiesz, że?
Bolognese to włoski sos mięsny pochodzący z Bolonii. Był znany już w Średniowieczu. Tradycyjnie do jego przygotowania używa się drobno krojonych mięs, ale obecnie stosuje się przede wszystkim mielone.
Dla urozmaicenia:
Danie możesz posypać startym parmezanem lub ulubionym żółtym serem. Będzie jeszcze smaczniejsze!