Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką

Autor: Kuchnia z widokiem na ogród

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

240 gramów

0 gramów

1 sztuka

0 gramów

50 gramów

3 łyżki

200 gramów

0 gramów

1 szklanka

0 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka wypłukać, osuszyć i pokroić w paseczki.

Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką - Krok 1

Krok 2

Fasolkę z puszki odsączyć, pomidory suszone pokroić w paski.

Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką - Krok 2

Krok 3

Na teflonowej patelni rozgrzać 3 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni, chwilkę poczekać aż znikną bąbelki, co oznacza, że jest idealnie rozgrzana, wrzucić kawałki kurczaka, dodać mielony czosnek, paprykę, zamieszać i chwilę obsmażyć aż do uzyskania złotego koloru mięsa. Do zrumienionego mięsa dodać paseczki pomidorów.

Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką - Krok 3

Krok 4

W małym garnuszku rozmieszać gorący bulion z 3 łyżkami czerwonego pesto, zawartość przelać do patelni z mięsem, zmniejszyć ogień, dodać fasolkę, wszystko wymieszać i dusić razem jeszcze ok. 3 minuty do odparowania płynu i połączenia składników.

Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką - Krok 4

Krok 5

Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu ok. 9 minut, odcedzić. Gorący makaron przełożyć na talerze, polać przygotowanym sosem, można udekorować zieloną pietruszką.

Spaghetti z kurczakiem, suszonymi pomidorami i fasolką - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej