Stek z łososia w grzybowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z łososia w grzybowym sosie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

900 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.

Krok 3

Piecz 30 minut w 200 stopniach.

Krok 4

Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.

Krok 5

Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej