Stek z łososia w grzybowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z łososia w grzybowym sosie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

900 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.

Krok 3

Piecz 30 minut w 200 stopniach.

Krok 4

Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.

Krok 5

Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej