
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
900 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.
Krok 3
Piecz 30 minut w 200 stopniach.
Krok 4
Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.
Krok 5
Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej

































