Stek z łososia w grzybowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z łososia w grzybowym sosie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

900 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.

Krok 3

Piecz 30 minut w 200 stopniach.

Krok 4

Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.

Krok 5

Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej