Stek z łososia w grzybowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Stek z łososia w grzybowym sosie

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

900 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.

Krok 3

Piecz 30 minut w 200 stopniach.

Krok 4

Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.

Krok 5

Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.

Krok 6

Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Stek z łososia w grzybowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej