Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

1

15 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.25 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

5 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 opakowania

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj warzywa: paprykę, marchewkę, cebulę pokrój w drobną kostkę, oliwki w plasterki. Przełóż na patelnie, podlej odrobiną wody. Dodaj zblanszowaną fasolkę szparagową, podduś ok. 5 minut na małym ogniu i dodaj oparzonego pomidora, pokrojonego w kostkę. Duś razem jeszcze kilka minut. Dopraw octem balsamicznym oraz pieprzem, w razie potrzeby odrobiną cukru.

Krok 2

Stek z tuńczyka posmaruj oliwą z oliwek i grilluj na patelni grillowej lub grillu elektrycznym.

Krok 3

Ryż ugotuj z godnie z instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodaj łyżeczkę Flory ProActiv.

Krok 4

Warzywa przełóż na talerz, posyp kolendrą a następnie połóż na grillowany stek z tuńczyka oraz kolorowy ryż.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Stek z tuńczyka w warzywach po śródziemnomorsku, ryż 3 kolory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej