Steki z karkówki przepis – Zobacz na przepisy.pl

Steki z karkówki

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Świeżą karkówkę kroimy w grube plastry. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy z obu stron każdy plaster mięsa. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Steki z karkówki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej