
Składniki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Świeżą karkówkę kroimy w grube plastry. W misce przygotowujemy marynatę z przyprawą do karkówki. Obtaczamy mięso w marynacie i pozostawiamy do zamarynowania na pół godziny. Na patelni mocno rozgrzewamy olej i obsmażamy z obu stron każdy plaster mięsa. Dusimy jeszcze pod przykryciem 5-8 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej