
Składniki
1 łyżeczka
4 łyżki
1 sztuka
25 dekagramów
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy rozkruszone mini kostki czosnek i pietruszka i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy.

Krok 2
Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Krok 3
Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej