Świąteczne mielone ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne mielone ze śliwką

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy rozkruszone mini kostki czosnek i pietruszka i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej