Świąteczne mielone ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Świąteczne mielone ze śliwką

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 sztuka

25 dekagramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy rozkruszone mini kostki czosnek i pietruszka i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 1

Krok 2

Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron.

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 2

Krok 3

Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy

Świąteczne mielone ze śliwką - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Świąteczne mielone ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej