
Składniki
25 dekagramów
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 sztuka
6 sztuk
4 łyżki
1 łyżeczka
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy 1 jako, doprawiamy przyprawą do mielonego, majerankiem, delikatnie solą, dodajemy rozkruszone mini kostki czosnek i pietruszka i dokładnie wyrabiamy ręką, dodajemy jeszcze ok. 2 łyżek bułki tartej, jeszcze raz wyrabiamy.
Krok 2
Nabieramy łyżką masę, spłaszczamy i na środku kładziemy suszoną śliwkę,zawijamy i formujemy okrągłe kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej, smażymy kotlety na rumiano z obu stron.
Krok 3
Wykładamy na talerz, dekorujemy natką pietruszki, podajemy z czym chcemy
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej