Szczupak w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak w białym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

154 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.

Szczupak w białym sosie - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wywar z włoszczyzny.

Szczupak w białym sosie - Krok 2

Krok 3

Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij. 

Szczupak w białym sosie - Krok 3

Krok 4

Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.

Szczupak w białym sosie - Krok 4

Krok 5

Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.

Szczupak w białym sosie - Krok 5

Krok 6

Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.

Szczupak w białym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej