Szczupak w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak w białym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.

Szczupak w białym sosie - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wywar z włoszczyzny.

Szczupak w białym sosie - Krok 2

Krok 3

Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij. 

Szczupak w białym sosie - Krok 3

Krok 4

Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.

Szczupak w białym sosie - Krok 4

Krok 5

Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.

Szczupak w białym sosie - Krok 5

Krok 6

Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.

Szczupak w białym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej