Szczupak w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak w białym sosie

Autor: Szef kuchni Knorr Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

155 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

51 osób wydrukowało

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.

Szczupak w białym sosie - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wywar z włoszczyzny.

Szczupak w białym sosie - Krok 2

Krok 3

Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij. 

Szczupak w białym sosie - Krok 3

Krok 4

Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.

Szczupak w białym sosie - Krok 4

Krok 5

Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.

Szczupak w białym sosie - Krok 5

Krok 6

Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.

Szczupak w białym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej