
Składniki
1.5 kilograma
1 opakowanie
3 szklanki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.

Krok 2
Przygotuj wywar z włoszczyzny.

Krok 3
Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij.

Krok 4
Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.

Krok 5
Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.

Krok 6
Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej
































Szczupak w białym sosie

