Szczupak w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak w białym sosie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

7

heart
158 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 opakowanie

3 szklanki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.

Szczupak w białym sosie - Krok 1

Krok 2

Przygotuj wywar z włoszczyzny.

Szczupak w białym sosie - Krok 2

Krok 3

Nasolonego szczupaka ułóż w garnku, zalej wywarem i gotuj około pół godziny na wolnym ogniu, po czym wyjmij. 

Szczupak w białym sosie - Krok 3

Krok 4

Stwórz sos - w powstałym bulionie rozprowadź śmietanę i Fix Knorr, dodaj odrobinę soku z cytryny i zagotuj.

Szczupak w białym sosie - Krok 4

Krok 5

Gorącego szczupaka ułóż na półmisku i zalej sosem.

Szczupak w białym sosie - Krok 5

Krok 6

Podawaj z ubitymi lub smażonymi ziemniakami.

Szczupak w białym sosie - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kołacze z rybą
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Szczupak w białym sosieSzczupak w białym sosie

1,5 kg szczupaka opraw, przypraw Delikatem Knorr i odstaw na cały dzień.