Szpinak i groszek z fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szpinak i groszek z fetą

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak i groszek włóż do patelni parowej. Posyp pokruszonymi kostkami Knorr.

Krok 2

Smaż 20 minut.

Krok 3

Gotowe przełóż na talerz, a na wierzchu ułóż pokrojoną w kostkę fetę.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szpinak i groszek z fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej