Szybkie ciasto z truskawkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

71 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

160 gramów

4 sztuki

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 szczypta

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli.

Krok 2

Dodając po jednym jajku nadal ucierać.

Krok 3

Przesiać mąkę.

Krok 4

Połączyć obie mąki, dodać proszek do pieczenia. Wymieszać z masą, aby powstało gładkie ciasto.

Krok 5

Średnią formę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć ciasto.

Krok 6

Truskawki opłukać, oczyścić i osuszyć.

Krok 7

Owoce poukładać na cieście, lekko dociskając (ciężkie owoce, np. borówki dobrze jest obtoczyć w mące, aby nieopadły na sam spód ciasta).

Krok 8

Ciasto piec około 45 minut w piekarniku nagrzanym do 170°C.

Krok 9

Lekko przestudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szybkie ciasto z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Truskawkowy kopiec kreta
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej