Tagliatelle z marchwi i cukinii z dodatkiem kukurydzy i otrębów owsianych

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

8 łyżek

8 łyżek

1 garść

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchew i cukinię pokrój na podłużne paski, tak aby przypominały makaron tagliatelle.

Tagliatelle z marchwi i cukinii z dodatkiem kukurydzy i otrębów owsianych - Krok 1

Krok 2

Warzywa ugotuj w wodzie lub na parze.

Tagliatelle z marchwi i cukinii z dodatkiem kukurydzy i otrębów owsianych - Krok 2

Krok 3

Ciepłe warzywa wymieszaj z Florą ProActiv o smaku masła i dodaj kukurydzę. Całość posyp świeżą, posiekaną bazylią.

Tagliatelle z marchwi i cukinii z dodatkiem kukurydzy i otrębów owsianych - Krok 3

Krok 4

Wypij kefir i zjedz gruszkę.

Tagliatelle z marchwi i cukinii z dodatkiem kukurydzy i otrębów owsianych - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, wapnia, fosforu, magnezu, żelaza, cynku, miedzi, manganu, witamin: A, C, B1, B2, B6, kwasu foliowego.

0

Opinie o przepisie

Flora ProActiv o smaku masła

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv o smaku masła

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej