Tarty wiśniowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

148 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

50 gramów

125 gramów

1 sztuka

3 łyżki

250 gramów

250 mililitrów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z migdałów, Kasi, cukru, mąki, jajka i mleka zagniatamy gładkie ciasto i wstawiamy na dwie godziny do lodówki.

Krok 2

Następnie rozwałkowujemy i wkładamy do foremek.

Krok 3

Nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w 200 stopniach C.

Krok 4

Wiśnie myjemy i drylujemy, śmietanę zaś ubijamy z zagęszczaczem.

Krok 5

Upieczone babeczki wypełniamy bitą śmietaną i na wierzch kładziemy wiśnie.

Krok 6

Można posypać na koniec cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarty wiśniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej