Tęcza

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

16 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

143 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

2 łyżeczki

1 puszka

4 opakowania

dekoracja:

1 opakowanie

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Blaszkę wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami. 3 Galaretki rozpuścić w szklance wody każdą. Ostudzić.

Krok 2

Mleko ubić cukrem pudrem. Ubijać tak długo, aż mleko dwukrotnie zwiększy swoją objętość, a na wierzchu zostanie wyraźny ślad po trzepaczce.

Krok 3

Po 1/3 masy dodać do każdej z galaretek. Dokładnie wymieszać.

Krok 4

Wylewać na środku blaszki po 3-4 łyżki na przemian, tak jak ciasto zebra się wylewa.

Krok 5

Masa sama rozpłynie się na boki, tworząc kolorowe fale.

Krok 6

Wstawić do lodówki na 1-2 godziny. Udekorować owocami. Zalać zimną galaretką przygotowaną według przepisu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tęcza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
3 bit na krakersach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej