Tort owocowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

300 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

0.75 szklanki

ptasie mleczko:

2 opakowania

1 szklanka

2 opakowania

1.5 szklanki

dekoracja:

1 puszka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec w tortownicy biszkopt z pięciu jajek.

Krok 2

W jednej szklance mleka ubijamy dwie śnieżki.

Krok 3

Gdy jest ubite, dodajemy galaretkę lekko zsiadłą, rozpuszczoną w proporcji 2 galaretki w 1 i 1/2 szklanki wody.

Krok 4

Miksujemy do uzyskania jednolitej masy.

Krok 5

Ptasie mleczko nakładamy na uprzednio przygotowane ciasto.

Krok 6

Dekorujemy owocami i zalewamy galaretką. Polecam, smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort owocowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej