Tort śmietankowo-czekoladowy przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort śmietankowo-czekoladowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temp.p. 160 - 170*C około 40 minut.

Krok 2

Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać kremem.

Krok 3

Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja zmniejszam ilość mleka, żeby krem miał gęstszą konsystencję. Torcik ozdobić według własnego gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej