Tort śmietankowo-czekoladowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

7 sztuk

1 szklanka

0.5 szklanki

1 szklanka

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

dodatki:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Wsypujemy cukier i dalej ubijamy. Dodajemy kolejno żółtka. Na koniec wsypujemy obie mąki (przesiane) z proszkiem do pieczenia. Ciasto pieczemy w temp.p. 160 - 170*C około 40 minut.

Krok 2

Po ostudzeniu biszkopt przekroić na 3 placki i przekładać kremem.

Krok 3

Krem przygotować według przepisu na opakowaniu. Ja zmniejszam ilość mleka, żeby krem miał gęstszą konsystencję. Torcik ozdobić według własnego gustu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort śmietankowo-czekoladowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tort kawowy
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej