Tort z makiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Tort z makiem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

4

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 szklanka

ciasto makowe:

3 sztuki

5.5 łyżki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 łyżeczki

masa:

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

BISZKOPT: 5 białek ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i dalej ubijamy, dodając po kolei żółtka.

Krok 2

Wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok. 40 minut w temp. ok.180 st.

Krok 3

BISZKOPT MAKOWY: ubijamy pianę na sztywno, wsypujemy cukier, mąkę, proszek do pieczenia, mak i wstawiamy do piekarnika na ok. 15 minut.

Krok 4

Smarujemy wierzch spodniego biszkoptu serkami, kładziemy ciasto makowe, smarujemy serkami i przykrywamy biszkoptem.

Krok 5

Polewamy roztopioną czekoladą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort z makiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej