Truskawkowiec

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

436

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

1 sztuka

nadzienie:

1 opakowanie

6 opakowań

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt wedle ulubionego przepisu. Rozpuścić 2 galaretki w 1/2 l wody, gdy zaczną tężec, wlać do jogurtu i dobrze rozmieszać, wszystko wylać na biszkopt.

Krok 2

1/2 kg truskawek wrzucić do garnka i lekko podgotować, wsypać 2 suche galaretki, dobrze wymieszać, lekko przestudzić i wylać na masę jogurtową.

Krok 3

Resztę truskawek wyłożyć na mus truskawkowy i zalać dwoma tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi również w 1/2 l wody.

Krok 4

Wstawić do lodówki na 1 godzinkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Truskawkowiec - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ucierane z truskawkami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej