"Twoje ciasto"

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

510

46 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

20 dekagramów

0.75 szklanki

6 sztuk

1 łyżeczka

krem:

0.5 litra

2 opakowania

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

wierzch:

3 opakowania

2 opakowania

1

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zimne białka ubić na sztywno, następnie dodać cukier i nadal ubijać.

Krok 2

Gdy białka będą bardzo gęste dodać proszek do pieczenia oraz wiórki.

Krok 3

Masę wyłożyć na blaszkę.

Krok 4

Piec w temp. 200 stopni C do czasu aż ciasto nabierze złotego koloru - ok. 15 min.

Krok 5

Zagotować 1,5 szklanki mleka.

Krok 6

Pozostałą resztę połączyć z żółtkami, cukrem oraz budyniami (w proszku) i wlać do gotującego się mleka. Mieszać aż zgęstnieje.

Krok 7

Po ostudzeniu masy dodajemy Kasię i miksujemy.

Krok 8

Przygotowanie całości: Na ostudzone ciasto kokosowe kładziemy masę budyniową, na niej układamy Delicje (biszkoptami do góry, a czekoladą do masy).

Krok 9

Skrapiamy spirytusem lub wódką i układamy na nich owoce.

Krok 10

Całość zalewamy tężejącą galaretką.

2

Opinie o przepisie

  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel, 09.11.2015

    Nawet niezle

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Kisiel

    Michał Kisiel, 09.11.2015

    Nawet niezle

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • "Twoje ciasto" - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej