Ucierane ze śliwkami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

34 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

91 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 opakowanie

2.5 szklanki

2 łyżeczki

0.75 sztuki

500 gramów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym.

Krok 2

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i Kasię, wszystko mieszamy mikserem.

Krok 3

Wylewamy na dużą blaszkę.

Krok 4

Na cieście układamy śliwki i posypujemy orzechami włoskimi.

Krok 5

Pieczemy w temperaturze 180 stopni C, przez około 50 minut.

Krok 6

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ucierane ze śliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto orzechowe
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej