
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
30 dekagramów
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
30 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 2
Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pory posiekać w półplasterki.
Krok 4
W przezroczystej misce układać warstwami kolejno, przy czym każdą warstwę przełożyć sosem: -jajka, -kukurydza, -pory, -szynka, -ananas.
Krok 5
Na wierzch dać majonez, posypać delikatnie pieprzem i startym serem żółtym na tarce na grubych oczkach. Składników nie mieszać ze sobą.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej