
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
30 dekagramów
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
30 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 2
Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pory posiekać w półplasterki.
Krok 4
W przezroczystej misce układać warstwami kolejno, przy czym każdą warstwę przełożyć sosem: -jajka, -kukurydza, -pory, -szynka, -ananas.
Krok 5
Na wierzch dać majonez, posypać delikatnie pieprzem i startym serem żółtym na tarce na grubych oczkach. Składników nie mieszać ze sobą.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej























