
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
6 sztuk
30 dekagramów
1 sztuka
4 łyżki
1 opakowanie
30 dekagramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.
Krok 2
Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pory posiekać w półplasterki.
Krok 4
W przezroczystej misce układać warstwami kolejno, przy czym każdą warstwę przełożyć sosem: -jajka, -kukurydza, -pory, -szynka, -ananas.
Krok 5
Na wierzch dać majonez, posypać delikatnie pieprzem i startym serem żółtym na tarce na grubych oczkach. Składników nie mieszać ze sobą.
Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej