Warstwowa sałatka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warstwowa sałatka z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 opakowanie

30 dekagramów

30 dekagramów

6 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.

Krok 2

Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pory posiekać w półplasterki.

Krok 4

W przezroczystej misce układać warstwami kolejno, przy czym każdą warstwę przełożyć sosem: -jajka, -kukurydza, -pory, -szynka, -ananas.

Krok 5

Na wierzch dać majonez, posypać delikatnie pieprzem i startym serem żółtym na tarce na grubych oczkach. Składników nie mieszać ze sobą.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej