Warstwowa sałatka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warstwowa sałatka z ananasem

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

6 sztuk

30 dekagramów

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

30 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, pokroić w kostkę. Szynkę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki.

Krok 2

Ananasa odsączyć i pokroić w drobną kostkę. Pory posiekać w półplasterki.

Krok 4

W przezroczystej misce układać warstwami kolejno, przy czym każdą warstwę przełożyć sosem: -jajka, -kukurydza, -pory, -szynka, -ananas.

Krok 5

Na wierzch dać majonez, posypać delikatnie pieprzem i startym serem żółtym na tarce na grubych oczkach. Składników nie mieszać ze sobą.

Krok 3

Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warstwowa sałatka z ananasem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej