Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
150 gramów
2
1 opakowanie
null
150
500 gramów
4 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.
Krok 3
Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.
Krok 4
Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej