Drobiowa wątróbka w cieście z pieczarkami i pietruszką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

null

2

150 gramów

null

null

4 łyżki

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.

Krok 3

Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.

Krok 4

Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej