PRZEPISY.PL

Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym

  • 45
  • 4
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • natka pietruszki - 1/2 pęczka
  • mąka
  • piwo jasne4 łyżki
  • oliwa do smażenia
    • Krok 1

      Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.
    • Krok 2

      Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.
    • Krok 3

      Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.
    • Krok 4

      Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

    Więcej przepisów z tym produktem

    Fix Chrupiące placki ziemniaczane KnorrZobacz wszystkie

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    1405
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    63
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    698
    osób dodało do Mniamlisty
    15''
    4
    Łatwe
    509
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe