Drobiowa wątróbka w cieście z pieczarkami i pietruszką – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

null

2

150 gramów

null

null

4 łyżki

150

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.

Krok 2

Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.

Krok 3

Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.

Krok 4

Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej