Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
150 gramów
2
1 opakowanie
null
150
500 gramów
4 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.
Krok 3
Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.
Krok 4
Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































