Wątróbka drobiowa w cieście pieczarkowym
średnie
0 osób zapisało

Składniki
150 gramów
2
1 opakowanie
null
150
500 gramów
4 łyżki
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą wątróbkę zalej 2 szklankami mleka. Odstaw w chłodne miejsce - po kilkunastu minutach odsącz i usuń błony. Następnie zalej wrzątkiem i gotuj kilka minut.
Krok 2
Pieczarki zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Przesmaż na oliwie, natkę posiekaj i dodaj do grzybów.
Krok 3
Ciasto - Fix "Chrupiące placki ziemniaczane" przygotuj według przepisu zamieszczonego na opakowaniu. Dodaj ponadto piwo i przesmażone pieczarki.
Krok 4
Wątróbkę oprósz mąką a następnie maczaj w cieście. Smaż z obu stron na rozgrzanej oliwie na złoty kolor.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej