Wieprzowina z czerwoną kapustą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 kilogramy

3 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

20 sztuk

null

null

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę dokładnie opłucz i osusz. Skórę z zewnątrz natnij w kratkę.

Krok 3

Mięso połóż na ruszt w piekarniku (pod spodem umieść blaszkę, na którą będzie ściekać tłuszcz z mięsa). Obłóż liściem laurowym i trzema posiekanymi cebulami.

Krok 5

W czasie jak się piecze mięso, poszatkuj kapustę po czym podsmaż na smalcu. W trakcie smażenia dolej szklankę wody i posiekaną cebulę. Całość duś na wolnym ogniu ok. 2 godziny.

Krok 6

Jabłko pokrój w kostkę i dorzuć do kapusty po 1,5 godzinie gotowania. Dopraw cukrem, octem i solą.

Krok 7

Po wyciągnięciu mięsa z piekarnika ustaw je w takim miejscu, by uchronić je przed wystygnięciem. Sos powstały na blaszce zagęść zasmażką Zasmażką błyskawiczną ciemna Knorr i dopraw do smaku.

Krok 2

Natrzyj dokładnie Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Mięso piecz około 3 godziny w temperaturze 175 stopni. Po 30 minutach w ponacinane szpary powkładaj goździki. Podczas pieczenia co jakiś czas podlewaj mięso wodą. Około 45 minut przed końcem pieczenia zwiększamy temperaturę do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej