Wieprzowina z czerwoną kapustą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z czerwoną kapustą

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

null

3 łyżki

20 sztuk

null

5 łyżek

2 łyżki

1 sztuka

2 kilogramy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wieprzowinę dokładnie opłucz i osusz. Skórę z zewnątrz natnij w kratkę.

Krok 3

Mięso połóż na ruszt w piekarniku (pod spodem umieść blaszkę, na którą będzie ściekać tłuszcz z mięsa). Obłóż liściem laurowym i trzema posiekanymi cebulami.

Krok 5

W czasie jak się piecze mięso, poszatkuj kapustę po czym podsmaż na smalcu. W trakcie smażenia dolej szklankę wody i posiekaną cebulę. Całość duś na wolnym ogniu ok. 2 godziny.

Krok 6

Jabłko pokrój w kostkę i dorzuć do kapusty po 1,5 godzinie gotowania. Dopraw cukrem, octem i solą.

Krok 7

Po wyciągnięciu mięsa z piekarnika ustaw je w takim miejscu, by uchronić je przed wystygnięciem. Sos powstały na blaszce zagęść zasmażką Zasmażką błyskawiczną ciemna Knorr i dopraw do smaku.

Krok 2

Natrzyj dokładnie Przyprawą do mięs Knorr.

Krok 4

Mięso piecz około 3 godziny w temperaturze 175 stopni. Po 30 minutach w ponacinane szpary powkładaj goździki. Podczas pieczenia co jakiś czas podlewaj mięso wodą. Około 45 minut przed końcem pieczenia zwiększamy temperaturę do 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z czerwoną kapustą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej