Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni

Autor: Mania Mania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

10 sztuk

2 sztuki

8 szklanek

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Idealny deserek na słoneczne dni. Łatwy oraz szybki w zrobieniu na spotkanie z przyjaciółkami lub dla najmłodszych.

Krok 2

Po ubiciu bitej śmietany skropl ją sokiem z cytryny. Następnie włóż do lodówki (trzymaj ją tam tak długo, aż uznasz, że jest wystarczająco zimna).

Krok 3

Umyj owoce. Pokrój śliwki na ćwiartki, banany, truskawki i kiwi w plastry. Borówki, porzeczki i agrest pozostaw w naturalnej postaci.

Krok 4

Maliny zmiksuj na mus.

Krok 5

Mus malinowy połóż na dół naczynia, w którym będziesz podawać. Resztę owoców wrzuć i pomieszaj z bitą śmietaną. Górę przystrój bazylią, doda ona rześkości potrawie oraz nada smaku słonecznej Italii. Danie podaj niedługo po wykonaniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej