Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni

Autor: Mania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

280 gramów

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

10 sztuk

2 sztuki

8 szklanek

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Idealny deserek na słoneczne dni. Łatwy oraz szybki w zrobieniu na spotkanie z przyjaciółkami lub dla najmłodszych.

Krok 2

Po ubiciu bitej śmietany skropl ją sokiem z cytryny. Następnie włóż do lodówki (trzymaj ją tam tak długo, aż uznasz, że jest wystarczająco zimna).

Krok 3

Umyj owoce. Pokrój śliwki na ćwiartki, banany, truskawki i kiwi w plastry. Borówki, porzeczki i agrest pozostaw w naturalnej postaci.

Krok 4

Maliny zmiksuj na mus.

Krok 5

Mus malinowy połóż na dół naczynia, w którym będziesz podawać. Resztę owoców wrzuć i pomieszaj z bitą śmietaną. Górę przystrój bazylią, doda ona rześkości potrawie oraz nada smaku słonecznej Italii. Danie podaj niedługo po wykonaniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
265 osób ogląda przepis:
Klopsy w sosie koperkowym
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej