Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni

Autor: Mania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

8 szklanek

10 sztuk

20 sztuk

280 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Idealny deserek na słoneczne dni. Łatwy oraz szybki w zrobieniu na spotkanie z przyjaciółkami lub dla najmłodszych.

Krok 2

Po ubiciu bitej śmietany skropl ją sokiem z cytryny. Następnie włóż do lodówki (trzymaj ją tam tak długo, aż uznasz, że jest wystarczająco zimna).

Krok 3

Umyj owoce. Pokrój śliwki na ćwiartki, banany, truskawki i kiwi w plastry. Borówki, porzeczki i agrest pozostaw w naturalnej postaci.

Krok 4

Maliny zmiksuj na mus.

Krok 5

Mus malinowy połóż na dół naczynia, w którym będziesz podawać. Resztę owoców wrzuć i pomieszaj z bitą śmietaną. Górę przystrój bazylią, doda ona rześkości potrawie oraz nada smaku słonecznej Italii. Danie podaj niedługo po wykonaniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej