Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni

Autor: Mania

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

4 sztuki

8 szklanek

10 sztuk

20 sztuk

280 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Idealny deserek na słoneczne dni. Łatwy oraz szybki w zrobieniu na spotkanie z przyjaciółkami lub dla najmłodszych.

Krok 2

Po ubiciu bitej śmietany skropl ją sokiem z cytryny. Następnie włóż do lodówki (trzymaj ją tam tak długo, aż uznasz, że jest wystarczająco zimna).

Krok 3

Umyj owoce. Pokrój śliwki na ćwiartki, banany, truskawki i kiwi w plastry. Borówki, porzeczki i agrest pozostaw w naturalnej postaci.

Krok 4

Maliny zmiksuj na mus.

Krok 5

Mus malinowy połóż na dół naczynia, w którym będziesz podawać. Resztę owoców wrzuć i pomieszaj z bitą śmietaną. Górę przystrój bazylią, doda ona rześkości potrawie oraz nada smaku słonecznej Italii. Danie podaj niedługo po wykonaniu. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenno-letni deserek na słoneczne dni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej