Włoskie antipasti video przepis - Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie antipasti - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

172 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

228 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

10 sztuk

6 sztuk

1 opakowanie

3 łyżki

10 sztuk

10 sztuk

2 łyżki

100 łyżek

5 łyżek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki usmaż na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy na rumiany kolor. Bakłażana pokrój w plastry i obsmaż z obu stron na grillowej patelni.

Włoskie antipasti - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z oliwą z pomidorów oraz 3 łyżkami wody. Dodaj pokrojoną drobno bazylię i wymieszaj.

Włoskie antipasti - VIDEO - Krok 2

Krok 3

W dużej misce wymieszaj bakłażana, pieczarki, suszone pomidory w całości, oba rodzaje oliwek oraz kapary i ser mozzarella.

Włoskie antipasti - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Do miski wlej przygotowany sos i całość dokładnie wymieszaj. Gotowe antipasti przełóż na półmisek. Podawaj z ciabatą.

Włoskie antipasti - VIDEO - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie antipasti - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
muffinki na ostro
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Włoskie antipasti - VIDEOWłoskie antipasti - VIDEO

We Włoszech posiłki zaczynają się zwykle od przystawek, czyli antipasti. Pełne witamin warzywa, oblane sosem na bazie oliwy to przepis, który warto wypróbować. Poznaj włoskie antipasti i delektuj się jego smakiem!

Dla kogo?

Jesteś fanem włoskich smaków? Polubisz włoskie przystawki! Wraz z ciabatą stworzą potrawę, od której trudno się oderwać.

Na jaką okazję?

Spotkanie z przyjaciółmi? To idealny moment, żeby przetestować przepis na włoskie antipasti. Nie będziesz żałować!

Czy wiesz, że?

Oliwki zielone i czarne pochodzą z tych samych roślin. Po prostu te, zerwane wcześniej pozostają zielone, a te, które dojrzeją – są czarne. Jednak czarne oliwki, które kupujemy, nie są naturalnie czarne, a czernione. Naturalnie czarne oliwki są gorzkie i miękkie, więc nie nadają się do drylowania.

Dla urozmaicenia

Możesz użyć zielonych oliwek faszerowanych papryką. Smak będzie jeszcze ciekawszy!