Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.

Krok 3

Zapiekamy ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej