
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.
Krok 3
Zapiekamy ok 40 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































