Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.

Krok 3

Zapiekamy ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej