
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
1 opakowanie
3 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
50 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.
Krok 3
Zapiekamy ok 40 min w 180st.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos śmietanowo-paprykowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej