Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

7

heart
16 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

3 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie. Dodajemy mięso mielone, przeciśnięty czosnek, przyprawy i dusimy wszystko10 min. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

Krok 2

Dodajemy oczyszczone i pokrojone w spora kostkę papryki oraz sos pomidorowo-śmietanowy. Mieszamy wszystko.

Krok 3

Zapiekamy ok 40 min w 180st.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekana Peperonata z mięsem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej