
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
null
100 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę pokrój w plastry, a boczek w cienkie paski.
Krok 2
Na wysmarowanych olejem 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż ziemniaki, cebulę i boczek.
Krok 3
Posól i popieprz.
Krok 4
Piecz co najmniej 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej