
Składniki
4 sztuki
4 sztuki
null
100 gramów
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki i cebulę pokrój w plastry, a boczek w cienkie paski.
Krok 2
Na wysmarowanych olejem 4 kawałkach folii aluminiowej ułóż ziemniaki, cebulę i boczek.
Krok 3
Posól i popieprz.
Krok 4
Piecz co najmniej 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej