Zapiekanka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po hawajsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

15 dekagramów

null

150 mililitrów

1 sztuka

0.5 kilograma

20 dekagramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Pokrój szynkę, ananasa i pieczywo tostowe. Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 3

Śmietanę kremówkę wymieszaj roztrzepanymi jajkami, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Zalej zapiekankę sosem i połóż na niej ser (w plastrach lub starty). Całość piecz do momentu, gdy ser się roztopi. Zapiekankę udekoruj przed podaniem plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej