Zapiekanka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po hawajsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

15 dekagramów

null

150 mililitrów

1 sztuka

0.5 kilograma

20 dekagramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Pokrój szynkę, ananasa i pieczywo tostowe. Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 3

Śmietanę kremówkę wymieszaj roztrzepanymi jajkami, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Zalej zapiekankę sosem i połóż na niej ser (w plastrach lub starty). Całość piecz do momentu, gdy ser się roztopi. Zapiekankę udekoruj przed podaniem plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej