Zapiekanka po hawajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka po hawajsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

3 sztuki

15 dekagramów

null

150 mililitrów

1 sztuka

0.5 kilograma

20 dekagramów

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Pokrój szynkę, ananasa i pieczywo tostowe. Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 3

Śmietanę kremówkę wymieszaj roztrzepanymi jajkami, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Zalej zapiekankę sosem i połóż na niej ser (w plastrach lub starty). Całość piecz do momentu, gdy ser się roztopi. Zapiekankę udekoruj przed podaniem plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej