Zapiekanka po hawajsku

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

255

14 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 łyżeczka

0.5 kilograma

1 sztuka

15 dekagramów

3 sztuki

150 mililitrów

5 sztuk

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory pokrój w plastry i przesmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Pokrój szynkę, ananasa i pieczywo tostowe. Wszystko przełóż do naczynia żaroodpornego wysmarowanego olejem.

Krok 3

Śmietanę kremówkę wymieszaj roztrzepanymi jajkami, dopraw Delikatem Knorr.

Krok 4

Zalej zapiekankę sosem i połóż na niej ser (w plastrach lub starty). Całość piecz do momentu, gdy ser się roztopi. Zapiekankę udekoruj przed podaniem plastrami ananasa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka po hawajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej